Geleneksel Konya mutfağından farklı bir lezzet olan Tirit yemeği. Tirit Konya'da düğünden bir gün önce akşam yemeğinde misafirlere sunulur. Bir diğer adı da 'Parpara'dır. Özü et yoğurt ve ekmektir. Özel tandır ekmeği kullanılır. Servis tabağının altına özel kızartılmış tandır ekmeği yerleştirilir. Üzerine et suyu dökülür. Kuzu şiş köfte taze yoğurt soğan ve çeşitli baharatlar ilave edilir. Üzerine tereyağı gezdirilerek sıcak servis edilir. Konya da bu lezzeti en iyi yapan ve en bilinen mekan Tarihi Tiritçi Mithattır.
İzleyiciler
9 Nisan 2017 Pazar
GELENEKSEL BİR LEZZET TİRİT
Geleneksel Konya mutfağından farklı bir lezzet olan Tirit yemeği. Tirit Konya'da düğünden bir gün önce akşam yemeğinde misafirlere sunulur. Bir diğer adı da 'Parpara'dır. Özü et yoğurt ve ekmektir. Özel tandır ekmeği kullanılır. Servis tabağının altına özel kızartılmış tandır ekmeği yerleştirilir. Üzerine et suyu dökülür. Kuzu şiş köfte taze yoğurt soğan ve çeşitli baharatlar ilave edilir. Üzerine tereyağı gezdirilerek sıcak servis edilir. Konya da bu lezzeti en iyi yapan ve en bilinen mekan Tarihi Tiritçi Mithattır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder