BU EĞLENCELİ YOLCULUĞA KATILMAK İÇİN TAKİPTE KALIN ツ DAMAK TADINIZ BİZİMLE DEĞİŞECEK ツlezzetreni.blogspot.com

İzleyiciler

11 Nisan 2017 Salı

Antep Usulü 'KİLİS KEBABI'


Bugün ki menü Antep Mutfağı'nın  o meşhur  'Kilis Kebabı'. Antep'e gidip de bunun yemeden geçerseniz çok pişman olursunuz tabi kebap deyince akla ilk gelen Adana oluyor fakat bir Adana Kebap kadar leziz mi leziz muhteşem bir şeydir o , o kadar iddialıyım ki tadı damağınızda kalacak nefis bir yemek ...
Ee madem öyle nasıl oluyor? diyenlerinizi duya gibiyim. Sizlere kolay kebabımızın tarifinden bahsedeyim:

   1 kg zırh kıyma 
4 adet patlıcan 
1 adet kuru soğan 
3 adet biber 
1 çorba kaşığı biber salçası 
3 adet domates 
1 kahve fincanı sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi 


Kıyma karabiber ve tuzla yoğrulur, küçük ceviz kadar köfteler yapılır. Patlıcanların kabukları tamamen soyulur. Dikey olarak boydan kesildikten sonra üçgen doğranır. Önce patlıcan olmak üzere bir patlıcan, bir köfte olarak şişe dizilir. Mangalda ya da ızgarada yarım olarak pişirilir. Bu arada ince doğranan soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine salça ve rendelenmiş  domates konur. Biraz pişirilir. 1 su bardağı sıcak su eklenir. Şişler karışıma boşaltılır. Üzerine iri doğranmış biberler konur. Bir miktar daha pişirilir. Ateşten alamadan hemen önce nar ekşisi eklenir.

EVETTT, işte hepsi bu kadar !!

 Herkese Afiyet Olsun!!!😉😉😉😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder