KAYSERİDE KURU KELLE YEDİNİZ Mİ?
Anadolu mutfağının en güzel örneklerini görebileceğiniz Kayseri de biz Kuru Kelle yedik yemeyenler için üzüldük. Kelle Paça küçük ve büyük baş hayvanların kesilmiş kafa(kelle) ve ayak (paça) bölümlerinden yapılmış yemeğin adıdır. Bol miktarda Kollajen içermektedir. Kollajen hareket sisteminin yapı taşlarını oluşturan proteinlerdir. Farklı şekilde servis edilen Kuru Kellenin tadına bakınca etlerin lokum gibi piştiğini hissedeceksiniz. Yanında ayran pilav ve soğan mutlaka denemelisiniz. Kişiye göre değişmekte olup en çok rağbet görülen mekanlar ise Altınsaray Pöç-Kelle Hayat Kelle Ede Kelle-Paça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder