BİR DÜNYA MARKASI GAZİANTEP BAKLAVASI
İnce yufkaların arasına yöreye göre Antep fıstığı fındık ceviz konarak yapılan ve genel olarak şerbet ile tatlandırılan Türk tatlısıdır. AB komisyonu tarafından 8 ağustos 2013 tarihinde Türk tatlısı olduğu kabul edilmiştir. Dünya Gastronomi şehri Gaziantep'e geldiğinizde yemeniz gereken çok şeyden biri kesinlikle Antep baklavasıdır. Gaziantep baklavasını diğer baklavalardan ayıran en önemli özellikleri birinci kalite Antep fıstığı kullanılarak ve çocukluğundan beri bu işe gönül vermiş ustalar tarafından yapılmasıdır. Baklava fiyatları kullanılan malzemenin kalitesine göre her işletmede değişiklik gösterebilir. Ortalama fiyat 40-80 TL (1 KG). Gaziantep'in en iyi baklavacıları ise yine kişiden kişiye değişmekte olup Koçak Baklava İmam Çağdaş Baklava Güllüoğlu Baklava Sini baklavadır. Gaziantep de olmayıp bu lezzeti yemek isteyenler için çoğu işletmenin online sitesi bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder