Yazın güneşini sonuna kadar çeken hepimizin bildiği sebzelerin kurutulmasıyla oluşan ünlü mekanların başlangıç yemeği olarak servis ettiği ama evlerde ana yemek olarak sunulan Kuru Dolma. Bol ekşili ve salçalı olması onu Antep usulü yapar. Önce kuruluklar haşlanır sonra içi doldurulur sonra da afiyetle yenir. Hem evde hem dışarda yiyebileceğiniz efsane bir lezzettir. Evde yapılıyor ise şanslısınız ama Antep de ev lezzetin de yapan mekanlarda vardır. İşte onlardan bazıları Aşina Gaziantep Mutfağı İmam Çağdaş Aşiyan Kebap. Sizin de yolunuz düşerse mutlaka yemelisiniz.
İzleyiciler
9 Nisan 2017 Pazar
ANTEP USULÜ KURU DOLMA
Yazın güneşini sonuna kadar çeken hepimizin bildiği sebzelerin kurutulmasıyla oluşan ünlü mekanların başlangıç yemeği olarak servis ettiği ama evlerde ana yemek olarak sunulan Kuru Dolma. Bol ekşili ve salçalı olması onu Antep usulü yapar. Önce kuruluklar haşlanır sonra içi doldurulur sonra da afiyetle yenir. Hem evde hem dışarda yiyebileceğiniz efsane bir lezzettir. Evde yapılıyor ise şanslısınız ama Antep de ev lezzetin de yapan mekanlarda vardır. İşte onlardan bazıları Aşina Gaziantep Mutfağı İmam Çağdaş Aşiyan Kebap. Sizin de yolunuz düşerse mutlaka yemelisiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder