Farklı Lezzetler Yolculuğumuza Sizleride Bekleriz ツ
İzleyiciler
6 Mayıs 2017 Cumartesi
ADANALI İÇLİ KÖFTE
Herkese
selam;Bugün siz değerli
okurlarımıza bir Adanalı içli köfteyi nasıl yer ondan bahsedeceğiz.
Yaz tatilinden baba evine dönerken annemden istediğim yemekti
o. Çünkü en çok onu özledim, annemin yaptığı gibi kimse yapamadı bu köfteleri.
İçi hazırlanıp, soğumaya bırakıldığı an somun ekmeğin arasına koyup, afiyetle
yediğimdi😋😋. Kızartmasını yerken kalorisini hiç düşünmediğin yemekti, haşlamasını
yemelere doyamadığımdı.
Güzel anılardı içli köfte. O yüzden ayrı
bir sevdim onu. İlk durağımız Adana. Adana’da
içli köfte genelde haşlama olarak yapılıyor. Top top yuvarlak
bir biçimde hazırlanan köftelerin harcına bazen patates ya da irmik giriyor.
Kızartması da yapılıyor ama en çok haşlaması seviliyor. Diğer içli köftelere
nazaran daha hafif bile sayılabilir Adana içli köftesi. Bol bol limon
sıkılmadan da yenmiyor. Bazen de üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdiriliyor.Ve atık servise hazır.HERKESE AFİYET OLSUN✋✋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder