BU EĞLENCELİ YOLCULUĞA KATILMAK İÇİN TAKİPTE KALIN ツ DAMAK TADINIZ BİZİMLE DEĞİŞECEK ツlezzetreni.blogspot.com

İzleyiciler

6 Mayıs 2017 Cumartesi

ADANALI İÇLİ KÖFTE

















            


Herkese selam;Bugün siz değerli okurlarımıza bir Adanalı içli köfteyi nasıl yer ondan bahsedeceğiz.
 Yaz tatilinden  baba evine dönerken annemden istediğim yemekti o. Çünkü en çok onu özledim, annemin yaptığı gibi kimse yapamadı bu köfteleri. İçi hazırlanıp, soğumaya bırakıldığı an somun ekmeğin arasına koyup, afiyetle yediğimdi😋😋. Kızartmasını yerken kalorisini hiç düşünmediğin yemekti, haşlamasını yemelere doyamadığımdı.
Güzel anılardı içli köfte. O yüzden ayrı bir sevdim onu. İlk durağımız Adana. Adana’da içli köfte genelde haşlama olarak yapılıyor. Top top yuvarlak bir biçimde hazırlanan köftelerin harcına bazen patates ya da irmik giriyor. Kızartması da yapılıyor ama en çok haşlaması seviliyor. Diğer içli köftelere nazaran daha hafif bile sayılabilir Adana içli köftesi. Bol bol limon sıkılmadan da yenmiyor. Bazen de üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdiriliyor.Ve atık servise hazır.HERKESE AFİYET OLSUN✋✋ 

                                                                                                                                                                       



























































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder