Merhaba arkadaşlar arayı fazla açmadan yeniden buradayız :) Bu sefer sizi çok uzak diyarlara götüreceğim. Aslında ne kadar uzak olsa da belki hepimizin az çok fikir sahibi olduğu, dizileriyle ülkemiz de gönülleri fetheden ve yakışıklı oyuncularıyla genç kızların büyük ilgisini gören Güney Kore'deyiz bugün. Kore'nin çok farklı bir yemek kültürü var. Bizim 'ıyyyy iğrenç' dediğimiz şeyleri adamlar löp löp yiyor hemde böyle şapırdata şapırdata.Köpek beyni, salyangoz, tırtıl, solucan ve kurtçuk bunlardan bazıları. Her neyse daha fazla midenizi bulandırmadan asıl meseleye geçelim. Tabi bizim de damak zevkimize hitap eden şeyler var. Bizim turşu gibi yaz kış sofralardan eksik olmayan,her türlü sebzeden yapılan bir meze aslında. Ama orijinali lahanadan yapılır, diğerleri çok daha sonraları ortaya çıkmıştır.. Kelimenin eski telaffuzu çim-çae (chim-chae) şeklindedir ve "sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze" anlamına gelir. Ancak, telaffuzdaki büyük değişiklikle, kimçinin artık aslı ile bir ilgisi kalmamıştır.187 farklı çeşidi var. Hepsinin ortak özelliği ise göz yaşartacak kadar acı olması.İşte bize en çok hitap eden özelliği bu:) Kimchi; kaya tuzu,beçu (kore lahanası), yeşil soğan, soğan,havuç,beyaz turp,balık suyu,pirinç unu,zencefil, sarımsak ve baharatların karışımıyla yapılıp turşu gibi kaplara dolduruluyor. Hatta Kore'ye özgü Kimchi dolabı bile var. Mini buzdolabı gibi kimchiye özel bir dondurucu.Ayrıca kimchinin bağırsaklar içinde çok faydalı olduğu söyleniyor. Zaten Kore'de bizim damak tadımıza uygun şeyler çok az. O yüzden olur da yolunuz düşerse denemeden dönmeyin. Zaten Kore'de en çok satılan şeyler; 1.makyaj malzemeleri 2. kimchi:) bir sonraki yazıda görüşelim arkadaşlar kendinize iyi davranın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder