HAS KURU PİLAV ÇEK!
Sevgili okurlarımız yeniden herkese merhaba :) Bugün sizlerle Türk Mutfağının olmazsa olmazı vazgeçilmezi kuru fasulye yemeğini keşfedeceğiz.Kuru Fasulye evlerde de lokantada da sofraların baş tacı bu yüzdendir ki en çok tükettiğimiz bakliyatların da başında gelir.Türk milleti yediden yetmişe bu lezzeti sever çünkü kuru fasulyeyi öğrenci de yer iş adamı da. Doyuruculuğu bol enerji vermesi ekonomik olması en çok tercih edilmesini sağlar aynı zamanda tam bir protein deposudur.Kuru pilav turşu üçlüsünü anne eli değmiş gibi nerede yiyebiliriz diyorsanız onuda sizler için araştırdık gittik denedik.Garanti edebiliriz ki gidip yemeye değer en ünlü kuru fasulyeci olan Ali Baba 1924'ten beri İstanbul da hizmet veriyor.Erzincan'da yetişen ünlü dermason fasulyesini bakır kazan da pişirip,kömür ateşin de dinlendiriyorlar ve sonuç mükemmel.Önce biraz kırmızı biber sonra mis gibi kokusu olan turşusu yanına da bi soğan kırdık mı değmeyin yiyenin keyfine şimdiden herkese afiyet olsun :) Bir sonraki lezzet yolculuğumuz da görüşmek üzere lezzetle kalın :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder